Mannagryn

mannagryn
Mannagryn.

Mannagryn används till gröt, välling och puddingar.

Äkta mannagryn kom ursprungligen från mannagräset. Idag förknippar vi mannagryn med små gryn som framställts av vetekornets kärna. Det går även att framställa mannagryn av durumvete.

Mannagryn innehåller gluten.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av mannagryn.

Energi: 351 kcal
Kolhydrater: 72 g
Protein: 10 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

semolina

Hitta Finns i affären:

Mannagryn finns bland övriga gryner i närheten av mjöl och frukostflingor.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Mannagryn förvaras torrt ej över normal rumstemperatur. Hållbarhet se förpackningen.

Byt ut Ersätt med:

Grahamsgryn.

Vad väger mannagryn?

Måttomvandla mannagryn mellan vikt och volym

Konvertera från valfri måttenhet till en annan.

Måttomvandla fler ingredienser.

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen Kökshjälpen

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

mannagrynsgröt

Mannagrynsgröt

Recept på mannagrynsgröt. Gott och enkelt till frukost! Gör i kastrull eller i mikro.

klocka Tid: 10 minuter

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest