Grytbitar av fläskkött

grytbitar av fläskkött
Grytbitar av fläskkött.

Grytbitar av fläskkött är smidigt att använda till grytor eller wok. Köttet är benfritt fläskkött skuret i kubliknande form ofta ca 3x3x3 cm i storlek. Tycker man det är för stora bitar så kan man alltid skära köttet i mindre bitar innan man använder det.

När man köper fläskgrytbitar brukar det oftast stå vilken styckdel det är t.ex. "Grytbitar av picnicbog".

Tillagning

För att lyckas perfekt med tillagningen är mitt bästa tips att använda termometer.

Innertemperatur

För att veta när köttbiten är lagom stekt, stoppa in en kött-termometer eller digital termometer med spetsens mitt i köttbitens mitt.

Rekommenderad innertemperatur för grytbitar av fläskkött:

  • Medium: 70°C
  • Genomstekt: 75°C

Fler innertemperaturer och tips hittar du i min stek- och grillguide.

Stektemperaturer direkt i mobilen

Innertemperatur lista kött Innertemperatur nötkött oxfilé

Jag har gjort en app som innehåller innertemperaturer för kött så att du snabbt kan slå upp dem med 2 klick. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket eller ute vid grillen och snabbt behöver slå upp stektemperaturen!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av grytbitar av fläskkött.

Energi: 137 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 19 g
Fett: 7 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

I köttdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylen, se bäst före datum, oftast 4-7 dagar. Frys gärna in, fläskkött håller sig ca 6 månader i frysen.

Byt ut Ersätt med:

Annat benfritt fläskkött skuret i mindre bitar.
Festlig gryta

Festlig gryta

Mycket god festlig gryta med fläskkött, svamp och bacon. Enkel att göra. Passar både till vardag och fest. Servera gärna med kokt ris.

klocka Tid: 40 min

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest