Vit kladdkaka

Underbart god och krämig vit kladdkaka som blir fantastiskt god med vit choklad i smeten. En ny favorit! Passar perfekt som dessert eller till fikat.
vit kladdkaka
Krämig och god vit kladdkaka serverad med vispad grädde.
utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla
Timglas Tid: ca 2 timmar varav 15 minuters jobb
Portioner 8 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit (72 g): 303 kalorier, 34 g kolhydrater, 17 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 17 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smör och vit choklad i bitar på svag värme. Rör om till en jämn smet och tag bort från värmen.

    vit kladdkaka steg 1: smör och vit choklad
    Smör och vit choklad.
    vit kladdkaka steg 1: smält smör och vit choklad blandat
    Smält smör och vit choklad blandat.
  2. Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med löstagbar kant och beströ den med ströbröd.

    vit kladdkaka steg 2: smord och bröad form
    Smord och bröad form.
  3. Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    vit kladdkaka steg 3: ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt.
    vit kladdkaka steg 3: smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjöl och vispa till en jämn smet.

    vit kladdkaka steg 4: vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    vit kladdkaka steg 4: smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i 175°C i ca 17 minuter i mitten av ugnen.

    (Skaka formen försiktigt för att se när kladdkakan är klar. När mittersta delen dallrar men det är fast ute i kanten så är den klar.)

    vit kladdkaka steg 5: smeten i formen
    Smeten i formen.
    vit kladdkaka steg 5: färdiggräddad vit kladdkaka
    Färdiggräddad vit kladdkaka.
  6. Låt svalna en stund i rumstemperatur och ställ sedan in kakan i kylen och låt den stå där tills den är kall. Tag bort den löstagbara kanten vid servering.

    vit kladdkaka steg 6: stelnad vit kladdkaka
    Stelnad vit kladdkaka.
  7. Pudra gärna över lite florsocker och servera med vispad grädde och eventuellt hallon.

    vit kladdkaka steg 7: vit kladdkaka med florsocker
    Vit kladdkaka med florsocker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara den vita kladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Recept och foto: Susanne Jarl

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Jasmine ✏️ Skrivet av Susanne
I första steget smälter du den vita chokladen tillsammans med smör. Sedan tillsätter man övriga ingredienser till den blandningen. Vet inte om du kanske förvirras av bilden på smör och vit choklad, de har nästan samma färg och sedan när det är smält ser det ut som bara smält smör? Men titta noga på första bilden så ser du att det är vit choklad och smör och så står det ju i texten också, både i beskrivningstexten och bildtexten. Om du fortfarande tycker det är otydligt skriv gärna igen. Lycka till med bakningen! 🌸
✏️ Skrivet av Jasmine
Var lägger man vitchokladen för du har inte skrivit var man lägger den så jag vet inte när eller var man ska lägga den?

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest