Baka dessa goda pepparkakor, ett av våra mest klassiska julrecept. Det här receptet är väl beprövat och ger mycket goda kakor med pepparkakskryddorna ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor till lucia och jul eller andra tillfällen.
Hembakade kakor är så mycket godare än köpta och man slipper tillsatser och råvaror av sämre kvalité. Det är inte svårt att baka själv, men lite tid och tålamod krävs.
Tänk på att göra pepparkaksdegen i god tid eftersom den behöver minst ett dygn i kylskåp.
Tid: räkna med 5 timmar, tänk på att göra degen minst 1 dygn innan
Näringsvärde per pepparkaka (7 g): 26 kalorier, 4 g kolhydrater, 1 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer
Planeringstips
Gör pepparkaksdegen i god tid, minst ett dygn innan utbakning och gräddning. Pepparkaksdegen håller sig minst 3 veckor i kylskåp eller minst 3 månader i frysen. Tänk på att plasta in den så den inte torkar.
Hållbarhet och förvaring
Pepparkakorna kan förvaras i plastburk eller plåtburk med lock i 1-2 månader i rumstemperatur eller svalare. De kan också frysas, då håller de sig 3-6 månader.
Kommentarer och betyg
webmaster
Svar till
viviann vallgren
️ Skrivet av Susanne
Ja visst! Det går bra att halvera receptet! 👍 Det är ju en stor deg så det kan verkligen räcka med hälften om man inte har familjemedlemmar som smygäter av degen för då behövs en stor om det ska bli något kvar att baka av. 🙈😉 Vad roligt att du tycker om mina recept! 😊 God Jul!
️ Skrivet av viviann vallgren
Du har så många fina - goda recept
En sak jag inte bakat någonsin - det är pepparkakor
Visst kan jag halvera receptet ditt ? så i stället för 300
blir det ca 150
Hoppas på svar !
Mvh Viviann
webmaster
Svar till
Fabiola
️ Skrivet av Susanne
Du får inte den rätta pepparkakssmaken om du byter ut sirap mot honung så det skulle jag avråda ifrån.
️ Skrivet av Fabiola
Kan jag användå flyttande honung istället av sirap och om ja ska det vara samma mängd?
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl