Bladselleri

bladselleri
Bladselleri kallas också blekselleri och stjälkselleri.

Bladselleri kallas även stjälkselleri och blekselleri.

Bladselleri är en krispig grönsak med aromatisk doft som innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som kalium, kalcium och magnesium.

Bladselleri kan användas rå i t.ex. sallader eller tillagad i soppor, kött- och fiskrätter.

Bladselleri sköljes och ev. skalar man stammarna om de är grova.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bladselleri.

Energi: 13 kcal
Kolhydrater: 2 g
Protein: 1 g
Fett: 0 g
Fibrer: 2 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

Celery

Hitta Finns i affären:

Bladselleri finns i grönsaksdisken.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvaras i tätslutande förpackning i kylen ca 2 dagar. Bladselleri vissnar lätt i rumstemperatur.

Byt ut Ersätt med:

Rotselleri smakmässigt, annars någon annan grönsak som gurka om den ska ätas rå.

Liknande ingredienser

| Grönsaker |


Fiskfilé med morötter och vitt vin

Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn

Mycket god fiskrätt med vit fiskfilé t.ex. hoki, sej eller torsk med en god sås. Tillagas i ugnen. Enkelt recept.

klocka Tid: 45 minuter, varav 25 min i ugnen
Rotsaksgratäng

Rotsaksgratäng

Recept på rotsaksgratäng. En mycket god och lyxig gratäng. Potatis skalas och skärs i tunna skivor.

klocka Tid: 1 timme och 15 min, varav 50 minuter i ugnen
grönsaker i ugn

Ugnsstekta grönsaker

Recept på ugnsstekta grönsaker. Lätt, nyttigt och gott! Perfekt tillbehör.

klocka Tid: 40 minuter, varav 25 i ugnen.

Text och foto: Susanne Jarl

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest