Bladselleri
Recept med Bladselleri
Näringsvärden
Bladselleri kallas även stjälkselleri och blekselleri.
Bladselleri är en krispig grönsak med aromatisk doft som innehåller antioxidanter, vitaminer och mineraler som kalium, kalcium och magnesium.
Bladselleri kan användas rå i t.ex. sallader eller tillagad i soppor, kött- och fiskrätter.
Bladselleri sköljes och ev. skalar man stammarna om de är grova.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Ja
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av bladselleri.
Energi: | 13 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 2 g |
Protein: | 1 g |
Fett: | 0 g |
Fibrer: | 2 g |
Tips och info
Engelskt namn:
CeleryFinns i affären:
Bladselleri finns i grönsaksdisken.Hållbarhet och förvaring:
Förvaras i tätslutande förpackning i kylen ca 2 dagar. Bladselleri vissnar lätt i rumstemperatur.Ersätt med:
Rotselleri smakmässigt, annars någon annan grönsak som gurka om den ska ätas rå.Fiskfilé med morötter och vitt vin i ugn
Mycket god fiskrätt med vit fiskfilé t.ex. hoki, sej eller torsk med en god sås. Tillagas i ugnen. Enkelt recept.
Rotsaksgratäng
Recept på rotsaksgratäng. En mycket god och lyxig gratäng. Potatis skalas och skärs i tunna skivor.
Ugnsstekta grönsaker
Recept på ugnsstekta grönsaker. Lätt, nyttigt och gott! Perfekt tillbehör.