Stuvade makaroner

Ett enkelt recept på vardagsrätten stuvade makaroner. Receptet är baserat på Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner med en normal koktid på 7-8 minuter.
Stuvade makaroner
Stuvade makaroner serverade med stekt korv och wokgrönsaker. Ett gott och enkelt recept att göra.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (295 g): 308 kalorier, 44 g kolhydrater, 8 g fett, 12 g protein, 1 g fibrer

Ingredienser:

Serveringsförslag:

vegetariskt Vegetariskt

Stuva makaroner så här:

  1. Använd en kastrull med tjock botten eller en kastrull i teflon för att minska risken att det bränner fast i botten.

    Koka upp mjölken och tillsätt salt och makaroner.

    koka upp mjölk
    Koka upp mjölk.
    tillsätt salt
    Tillsätt salt.
    tillsätt makaroner
    Tillsätt makaroner.
  2. Detta ska nu stå och koka på svag värme i ca 25 minuter så att makaronerna blir riktigt mjuka. Se till att du rör om några gånger så att det inte bränner fast i botten.

    makaronerna just ihällda
    Makaronerna just ihällda.
    makaronerna kokar
    Makaronerna kokar.
    makaronerna är snart klara
    Makaronerna är snart klara.
  3. Under tiden makaronerna kokar, stek korven och wokgrönsakerna (eller andra tillbehör).

    Jag steker först korven och lägger över på ett fat och steker därefter wokgrönsakerna i smör eller olja, saltar lite, sänker värmen och lägger därefter tillbaka korven ovanpå grönsakerna så att allt hålls varmt tills makaronerna är klara.

    stek korven
    Stek korven.
    lägg över korven på ett fat
    Lägg över korven på ett fat.
    stek wokgrönsaker
    Stek wokgrönsaker.
    lägg korven ovanpå
    Lägg korven ovanpå.
  4. När makaronerna är riktigt mjuka och sugit upp det mesta av mjölken (man ska inte hälla bort någon mjölk) så är de klara. Smaka av med salt, peppar och muskot.

    Servera med korv och grönsaker.

    färdiga stuvade makaroner
    Färdiga stuvade makaroner.

Se även dessa recept

| Billigt | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Inredningshjälpen
Men alltså, stuvade makaroner, en klassiker som jag inte ätit på hur länge som helst.
Fast godaste tillbehöret enlig mig är hemmagjorda köttbullar.
Glöm ej heller en liten skvätt vispgrädde i stuvningen så blir det extra "Mmmmmm"

Kram INREDNINGSHJÄLPEN
💬 Svar till Jimmy Rönnudd ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
✏️ Skrivet av Jimmy Rönnudd
Ha gärna lite strösocker i stuvningen. Förhöjer smaken.
💬 Svar till Matilda ✏️ Skrivet av Susanne
Ta gärna en fetare mjölk med 3% fett. Sedan är det bra med makaroner som har lite längre koktid, gammaldags makaroner tror jag ska koka ca 10 minuter om jag inte minns fel så försök hitta en pastasort med lite längre koktid. Sedan gäller det att koka på riktigt svag värme för ju mer värme desto mer vätska kokar bort. Man kan lägga ett lock på glänt men man måste ha koll så det inte kokar över, särskilt i början. Skriv gärna om du provar igen och berätta hur det går! :)
✏️ Skrivet av Matilda
Jag har flyttat till Danmark, där de gammaldags makaroner inte finns att köpa (har i alla fall aldrig sett några), så jag använde mig av andra makaroner. Vet inte om jag gjorde något fel, men jag misslyckades totalt. Hade 1 liter lättmjölk till 5 dl makaroner. Mjölken "tog slut" halvvägs under kokningen, gick i panik och öste på lite vatten. Det blev okej ändå, men tappade lite av sin mjuka stuvade makaroner.

Visa alla kommentarer