Smörgåstårta

Det här är min favorit av recept på smörgåstårtor! Den går snabbt och enkelt att göra och den blir supergod! Prova gärna mitt recept!
Smörgåstårta
Min smörgåstårta som görs med hönökakor. Fyllning med tonfisk m.m. Garnering med ägg, kräftstjärtar, dill m.m.
Timglas Tid: 60 minuter + gärna stå i kylen över natten
Portioner 8-10 portioner

Ingredienser:

Bröd:

Fyllning:

Garnering:

Gör så här:

    Fyllning:

  1. Börja med fyllningen. Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.

  2. Hacka rödlöken i små bitar.

    Låt tonfisken rinna av, tryck ur så mycket vätska som möjligt.

  3. Häll i den finhackade rödlöken och den avrunna tonfisken i bunken. Rör om till en jämn smet. Nu är fyllningen klar.

  4. Ta fram ett stort fat och lägg 2 st hönökakor bredvid varandra så det blir en cirkulär form. Om du inte har ett tillräckligt stort fat så får du skära bort en bit av kanten på brödet.

    Bred på hälften av fyllningen.

  5. Lägg 2 st hönökakor ovanpå och bred på resten av fyllningen.

  6. Lägg på de sista 2 hönökakorna. Sätt plastfolie över tårtan och ställ in den i kylskåp, gärna över natten så den hinner safta till sig ordentligt.

  7. Garnering:

  8. Koka äggen så de blir hårdkokta. Kyl sedan ner dem.

  9. Mät upp crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke och blanda.

    (Om du gör garneringen direkt och inte låter tårtan stå i kylen så länge så kan du använda samma bunke utan att diska den emellan.)

  10. Bred på i ett jämnt lager ovanpå smörgåstårtan.

  11. Skiva de kokta kalla äggen. Lägg på äggskivorna på smörgåstårtan.

  12. Skär gurkan i skivor. Lägg ovanpå äggskivorna i två ringar.

  13. Låt kräftstjärtarna rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Skär citronen i tunna skivor och dela på mitten.

  14. Lägg körsbärstomaterna innanför den inre ringen av gurka och kräftstjärtarna mellan den inre och yttre ringen av gurka.

  15. Sprid ut citronskivshalvor i en rund ring över kräftstjärtarna.

    Pytsa ut stenbitsromen i små högar mellan citronskivorna.

    Klipp över dill över hela smörgåstårtan.

byt ut Variationstips:

Variera med annan garnering. En smörgåstårta går väldigt bra att garnera efter eget tycke och smak.

planera Planeringstips:

Gör gärna fyllningen och lägg ihop med hönökakorna dagen innan så blir smörgåstårtan saftigare.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp med plastfolie ovanpå. Håller sig minst 5 dygn men ser fräschast ut inom 12 timmar efter att man garnerat den.

Se även dessa recept

| Buffé | Förrätter | Nyår | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av sksk
Världens bästa smörgåstårta!!!!Blev sån succé bland gästerna, sååå god och sååå enkel att göra tack vare dem pedagogiska bilderna.
Tack för ett jättebra recept!
✏️ Skrivet av Madelaine
Tänkte göra denna smörgåstårtan.Ska göra 2st och ha rostbiff på en av dem o kalkon.o ost på en av dem.Vad för fyllning rekommenderar du då??
✏️ Skrivet av Gabrielle Svensson
Första gången jag gjorde smörgåstårta
Lätt beskrivning och denna tårtan var bland det
Godaste jag ätit wow !
Denna kommer bli en favorit här hemma
💬 Svar till Siw ✏️ Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet på smörgåstårtan! :)
✏️ Skrivet av Siw
Ett superrecept! Sååå gott! Alla runt bordet lovordade tårtan!
Tack Susanne!

Visa alla kommentarer