Pepparrotslax

Mycket gott och enkelt recept med laxfilé, pepparrot och grönsaker.
Lax med pepparrot
Laxfilé och wokgrönsaker i sås med smak av pepparrot. Ett recept med lågt GI / LCHF. Följer man inte LCHF kan man även servera med t.ex. kokt ris.
Timglas Tid: 50 min, varav 40 min i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 40 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Wokgrönsaker behöver inte tinas. Om du använder färska morötter, blomkål och broccoli så skär dessa i mindre bitar.

    Lägg laxfilébiten ovanpå. Om fryst laxfilé används så tina den först.

  2. Vispa ihop grädde, pepparrot, fiskfond och salt så att det blandas väl. Smaka av och tillsätt ev. mer pepparrot och salt.

  3. Häll gräddblandningen över fisken och grönsakerna. Strö över flingsalt eller vanligt salt.

  4. Tillaga mitt i ugnen i 200°C i ca 40 minuter eller tills laxen är genomstekt.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris, bulgur eller quinoa.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, fullkornsbulgur eller quinoa.

LCHF LCHF Tips:

Servera som det är.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig i kylskåp minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | GI | Huvudrätter | LCHF | Lunch |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Maria
Med en bädd på purjolök och morötter (resten som vanligt) blir det SUPERGOTT!!!!!!
✏️ Skrivet av Christina
Jättegott! Jag bytte ut grönsaker o pepparrot mot mina egna favoriter: blomkål/broccoli/morot, strödde finhackad röd chili (mild)o raspat citronskal över laxen 2:a ggr jag lagade rätten. Bra grundrecept som går att variera hur mycket som helst.
✏️ Skrivet av Roger
Jag kompletterade med förstekt:
1/2 dl finstrimmlad rödbätta
1/2 dl finstrimmlad palsternacka
1 dl purjolök.
Bjudrätt!! Jättegott!!
✏️ Skrivet av Emma
Ikväll blir det 3:e gången vi gör detta! Det är såå gott:)
✏️ Skrivet av Therese
Inte min favorit. Tyvärr för den var väldigt enkel att göra. Lite för rinnig och för mycket pepparrots smak.

Visa alla kommentarer