Alldeles for torr deg. Gick inte att forma degen Fick tillsätta mer ägg. Super torra efter gräddning.
Kokoskakor
Ingredienser:
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 200 g (5-6 dl) kokosflingor
Utrustning:
- ev. elvisp med vispar
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 12 minuter med över- och undervärme eller varmluftsfunktion
Baka kokoskakor så här:
-
Mät upp smöret och låt det ligga framme så att det blir rumsvarmt.
- 50 g smör
-
Mät upp ägg och strösocker i en bunke.
Vispa till en ljus och pösig smet med elvisp.
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
-
Tillsätt det rumsvarma smöret och kokosflingor.
Rör snabbt ihop till en jämn smet (gärna med elvisp).
- 200 g (5-6 dl) kokosflingor
-
Låt smeten stå 10-15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller non-stick-beläggning.
Forma kaksmeten till toppar, kokostoppar.
-
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 12 minuter. (Även i varmluftsugn 175°C.)
Kokoskakorna ska få gyllene färg på undersidan och toppen.
Tips & tricks:
Variationstips:
Riv gärna ner citronskal i smeten.
När kokoskakorna är klara och svalnat, doppa botten och en liten bit upp i smält choklad!
Hållbarhet och förvaring:
| Glutenfritt | Småkakor |
Alldeles for torr deg. Gick inte att forma degen Fick tillsätta mer ägg. Super torra efter gräddning.
är att det är bäst att när man bakar kokoskakor så smälter
man smöret, för övrigt följ receptet, och rör ihop de
resterande ingredienserna, så är det inte risk att kokos-
kakorna "flyter ut". Susanne´s blev fina på hennes vis,
men alla blir det inte.
formen. Rör ihop allt istället.