Gör den här himmelskt goda hallon- och blåbärsglassen! Den går bra att göra både med och utan glassmaskin men som alltid blir resultatet bäst med glassmaskin - krämigare och utan iskristaller.
Tid: 15 min + 20 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen
4 portioner
Näringsvärde per portion (177 g): 389 kalorier, 17 g kolhydrater, 34 g fett, 6 g protein, 2 g fibrer
Ja det tror jag, enda risken är väl att glassen blir isigare då kokade bär kanske blir lite blötare. Annars kan man ju alltid tillsätta sylt istället och då kan man även minska på sockret eftersom sylten innehåller både bär och socker. Tillsätt mängd efter behag, men minst 1 dl sylt skulle jag säga. Bara att röra om och smaka av!
✏️Skrivet av Knut
Kan man koka bären innan???
⭐
webmaster
💬Svar till
mikael linköping
✏️Skrivet av Susanne
Jag har nog faktiskt aldrig gjort värmd smet, inte som jag kommer ihåg iaf. Det är ju mycket mer jobb med det, blir massa äggvitor över och jag tycker den här enkla glassen blir så otroligt god. :)
✏️Skrivet av mikael linköping
En helt fantastisk god glass
Vad tycker du blir skillnad på värmd smet och inte ?
⭐
webmaster
💬Svar till
Rebecca
✏️Skrivet av Susanne
Ja det gå bra men ett tips är att inte köpa den grädden med lång hållbarhet då den har en bismak av kokt grädde eftersom de höjer temperaturen högre i den grädden för den ska hålla längre. Den färska äkta grädden med ca 1 vecka bäst före datum är den godaste och den har 40% fetthalt. Men som sagt det fungerar även med den du köpt och ju mer smaksättning man har desto mindre känner man denna bismak och en del kanske inte alls känner den för man är så van vid den.