Thailändsk currylax

Denna thairätt med lax smakar mycket bra och är enkel att göra. Den thailändska smaken fås med röd curry, kokosmjölk och lime. Passar både till vardag och fest.
Thailändsk currylax
Thailändsk laxfilé med röd curry.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (395 g): 559 kalorier, 13 g kolhydrater, 41 g fett, 35 g protein
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i ca 20 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smörj en ugnssäker form med smör eller häll ut lite olja i botten.

    Häll i wokgrönsakerna som inte behöver tinas.

  2. Lägg laxfilén ovanpå. Det går bra både med portionsbitar av laxfilé eller i en hel bit.

    Salta.

  3. Mät upp kokosmjölk, currypasta, fiskfond, limesaft och farinsocker i en bunke. Blanda.

  4. Häll såsen över laxen och grönsakerna.

  5. Tillaga mitt i ugnen i 200°, ca 20 min eller tills laxen är genomstekt. Det tar ca 20 minuter för portionsbitar och lite längre tid, ca 30 minuter för en hel bit.

    För att se att laxen är klar ta en kniv och kolla om laxens skivor lätt faller isär, färgen på fiskköttet ska vara blekrosa och inte genomskinligt. 

    Servera som det är eller med t.ex. kokt ris.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig bra i kylen minst 5 dygn.

Se även dessa recept

| Fisk och skaldjur | Huvudrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Tåmas ✏️ Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
✏️ Skrivet av Tåmas
Mitt tips är att ha lite hackad ingefära i och byta ut fiskbuljongen mot thailändsk fisksås istället för att få det smaka thai
✏️ Skrivet av Marcus
Står i ugnen och luktar fantastiskt...
✏️ Skrivet av Anna
En mycket god och "lätt" (=ingen som känns tungt i magen) rätt. Funkar också med kyckling :) Faktiskt mycket bra.
✏️ Skrivet av Peter
Enkelt, och mycket gott!!

Visa alla kommentarer