Rödbetor med chèvre

Recept på ugnsbakade rödbetor med chèvreost och honung. Jättegott som förrätt eller att servera som tillbehör till fisk, kött eller korv.
rödbetor med chèvre
Rödbetor med chèvre, honung och pinjenötter. Mycket gott och enkelt recept.
Timglas Tid: ca 1 timme varav 25 min kokning och 10 min i ugnen
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (210 g): 429 kalorier, 26 g kolhydrater, 29 g fett, 14 g protein

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri chèvre eller getost. (Många laktosintoleranta tål dock vanlig chèvre eller getost, men det är olika.)
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Välj en chèvre eller getost utan löpe.

Utrustning:

Ugn:

  • 225 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Skär bort ändarna på rödbetorna men låt skalet vara kvar. Lägg dem i vatten och låt koka upp. Tillsätt lite salt och låt koka ca 25 minuter tills de blivit mjuka.

    (Rödbetor kokas på precis samma sätt som man kokar potatis.) Känn med en provsticka att den största är mjuk inuti.

  2. Häll av det röda vattnet och häll i kallt vatten så att rödbetorna svalnar.

    Skala rödbetorna, skalet lossnar väldigt lätt. (Ta förkläde på dig och akta fina kläder för om det skvätter är det svårt att få bort! Använd plasthandskar om du inte vill ha röda fingrar.)

  3. Lägg de skalade rödbetorna på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor.

  4. Lägg rödbetskivorna i ugnsform eller pajform ca 20 cm i diameter eller motsvarande.

  5. Ringla över olivolja. Strö över flingsalt.

  6. Smula över chèvreosten. Ringla över honungen. Strö över pinjenötterna.

  7. Gratinera högt upp i ugnen i 225°C i ca 10 minuter tills osten smält och pinjenötterna blivit gyllenbruna.

    Servera!

servera Serveringstips:

Servera med ruccolasallad.

Se även dessa recept

| Förrätter | Tillbehör |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer