Jordgubbar med citronyoghurt eller vaniljyoghurt

Riktigt gott och enkelt recept med jordgubbar och yoghurt. Jordgubbarna serveras med antingen citronyoghurt eller vaniljyoghurt. Fräscht och gott!
jordgubbar med citronyoghurt och vaniljyoghurt
Mycket gott och enkelt recept med jordgubbar och krämig smaksatt yoghurt - citronyoghurt och vaniljyoghurt.
Timglas Tid: 10 minuter
Portioner 2 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (340 g): 349 kalorier, 31 g kolhydrater, 20 g fett, 9 g protein

Ingredienser:

Citronyoghurt:

Vaniljyoghurt:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna och lägg upp på fat eller serveringsskålar.

  2. Mät upp ingredienserna till antingen citronyoghurten eller vaniljyoghurten. Blanda.

  3. Klicka över jordgubbarna. Servera!

servera Serveringstips:

Garnera med citronmeliss.

byt ut Variationstips:

Honung kan bytas ut mot florsocker och vice versa eller annat socker t.ex. fruktsocker. Man kan också ringla honung direkt över jordgubbarna.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Glutenfritt | Snabbt & Lätt | Sommarmat |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av nina
Vill man lyxa lite ttill kan man doppa mörk choklad i såserna. mmmm....
✏️ Skrivet av Isabella
Jag brukar äta jordgubbar med vanlig "färdig" vaniljyoghurt, jättegott och nyttigt om man köper varianten med låg fetthalt.
✏️ Skrivet av lisa
Till n:
Om man låter vattnet rinna av kommer väl det krämiga som är kvar innehålla nästan lika mycket fett (procentuellt) som den 10%-iga? Då kan man ju lika gärna ta den direkt!
✏️ Skrivet av tack
tack för tipset om yoghurten :D
✏️ Skrivet av åse
synd att alla är så rädda för fett när det är kolhydrater i mycket mängd som gör oss mulliga.rätt fett förbränner fett..

Visa alla kommentarer