Ugnsbakad fiskfilé i kokossås
Mycket god fiskrätt som tillagas i ugn. Ett enkelt fiskrecept med vit fiskfilé, kokosmjölk, tomat och paprika. Tillagas enkelt i ugn och blir många portioner. Går att variera med olika grönsaker.
Tid: 35 minuter varav 25 minuter i ugnen
8 portioner
Ingredienser:
- 1 msk matolja
- 1-1,2 kg vit fiskfilé t.ex. koljafilé, torskfilé
- 2 st tomater
- 2 st paprikor (valfri färg)
- 400 g kokosmjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 msk fiskfond
- 2 msk pressad lime
- 1 krm vitpeppar
- ev. 0,5 dl kokosflingor
Laktosfritt
Glutenfritt
Utrustning:
- 1 st ugnsform ca 30x40 cm
Ugn:
- 200 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Ringla lite olja i botten av en ugnsform.
Lägg torskfilébitarna i ugnsformen. Salta gärna lite på varje bit.
Skär tomaterna i tunna skivor och paprikorna i strimlor. Sprid ut ovanpå fisken.
Blanda kokosmjölk, fiskfond, saft av lime, salt och vitpeppar och häll detta ovanpå. (Man kan blanda i kokosmjölk-förpackningen om man är försiktig och vill spara disk.) Om kokosmjölken har separerat så vispa ut den först.
Tillaga i mitten av ugnen i 200°C i ca 25 minuter.
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (253 g): 220 kalorier, 5 g kolhydrater, 11 g fett, 25 g protein
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med t.ex. quinoa eller fullkornsris.
Variationstips
Haricots verts kan man ta istället för paprika eller bara komplettera med det. Strimlad purjolök blir också gott.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig i kylen i minst 5 dagar.
✏️ Skrivet av
lagade precis detta, riktigt gott :) kryddade lite extra med svartpeppar, lite cayenne och curry.